Υπουργός Δικαιοσύνης Ρουμανίας: Έχουμε ένα εκατομμύριο χρήστες ναρκωτικών στη χώρα, δεν μπορούμε να τους φυλακίσουμε όλους

...η Διεύθυνση Διερεύνησης Οργανωμένου Εγκλήματος και Τρομοκρατίας  -DIICOT, όπως και οι εισαγγελείς είναι ανεπαρκείς και γι’ αυτό αναγκάζονται να επικεντρωθούν σε μεγάλα δίκτυα και όχι σε μεμονωμένους καταναλωτές.

by Times Newsroom

Η υπουργός Δικαιοσύνης,  Αλίνα Γκόργκιου, δήλωσε την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου στο Digi24 ότι τα στοιχεία της Εθνικής Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών δείχνουν ότι υπάρχουν εκατομμύρια χρήστες ναρκωτικών στη Ρουμανία και δεν μπορούν να μπουν όλοι στη φυλακή.

Πρόσθεσε ότι η Διεύθυνση Διερεύνησης Οργανωμένου Εγκλήματος και Τρομοκρατίας  -DIICOT, όπως και οι εισαγγελείς είναι ανεπαρκείς και γι’ αυτό αναγκάζονται να επικεντρωθούν σε μεγάλα δίκτυα και όχι σε μεμονωμένους καταναλωτές.

«Σκεφτείτε ότι υπάρχουν εκατομμύρια καταναλωτές στη Ρουμανία και νομίζω ότι πρέπει να βοηθηθούν για να ξεφύγουν. Δεν μπορούμε να βάλουμε εκατομμύρια ανθρώπους στη φυλακή επειδή κάνουν χρήση ναρκωτικών.

Το σημαντικό είναι να τους βοηθήσουμε να απαλλαγούν από αυτόν τον εθισμό», είπε η Αλίνα Γκόργκιου /Alina Gorghiu, σύμφωνα με το Agerpres.

Έδειξε ότι οι εισαγγελείς της DIICOT κατακλύζονται από τον πολύ μεγάλο αριθμό φακέλων που σχετίζονται με ναρκωτικά και οι περισσότεροι φάκελοι είναι για κατοχή μικρών ποσοτήτων, για προσωπική κατανάλωση.

Ο Γκόργκιου πρόσθεσε ότι οι περισσότεροι από αυτούς που περιλαμβάνονται στους φακέλους είναι νέοι και, εάν δεν έχουν προηγούμενο ιστορικό και έχουν καλή συμπεριφορά, τότε οι εισαγγελείς αποφασίζουν να μην ξεκινήσουν την ποινική έρευνα.

«Το 2010 μιλούσαμε για 6.000 φακέλους που αφορούσαν τα ναρκωτικά, το 2015 για 8.700 φακέλους, ώστε φέτος, μόνο το πρώτο οκτάμηνο, να έχουμε 20.000 φακέλους», πρόσθεσε η υπουργός Δικαιοσύνης.

Διευκρίνισε ότι η DIICOT, η οποία έχει αποκλειστική δικαιοδοσία για τα ναρκωτικά, έχει 190 εισαγγελείς. «Αν από αύριο αυτοί οι 190 εισαγγελείς δεν ασχολούνταν πλέον με κανένα άλλο έγκλημα αρμοδιότητας της DIICOT, αλλά αποκλειστικά με αυτούς τους 20.000 φακέλους, θα εξακολουθούσαν να υπάρχουν 105 φάκελοι ανά εισαγγελέα. Ως τέτοιοι πρέπει να αντιμετωπίσουμε κατά προτεραιότητα τους φακέλους διακίνησης ναρκωτικών, τα μεγάλα δίκτυα», επεσήμανε επίσης.

Επιπρόσθετα, ο πρόεδρος της Ρουμανίας, Κλάους Γιόχανις, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι το θέμα της διακίνησης ναρκωτικών θα συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη της επόμενης συνεδρίασης του CSAT, επειδή είναι θέμα εθνικής ασφάλειας.

The Hellenic Information Team

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com