Αδωνις Γεωργιάδης: Πώς θα υπολογίζονται οι τριετίες – Τι συμβαίνει με τις αυξήσεις

«Η κυβέρνηση προχώρησε στην άρση της αναστολής των τριετιών νωρίτερα από το αναμενόμενο για να βοηθήσει τους εργαζόμενους που εδώ και περίπου 10 χρόνια δεν έχουν δει ούτε ένα ευρώ αύξηση

by Times Newsroom

Στην εξειδίκευση της χθεσινής εξαγγελίας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για το ξεπάγωμα των τριετιών από την 1η Ιανουαρίου 2024, προχώρησε ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης, την Κυριακή.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ότι η ανεργία πέφτει με μεγάλη ταχύτητα και ότι η κυβέρνηση προχώρησε στην άρση της αναστολής των τριετιών (η οποία είχε επιβληθεί το 2012) νωρίτερα από το αναμενόμενο για να βοηθήσει τους εργαζόμενους που εδώ και περίπου 10 χρόνια δεν έχουν δει ούτε ένα ευρώ αύξηση.

«Θέλαμε να δώσουμε το δικαίωμα σε όλους όσοι έπιασαν δουλειά από τις 15 Φεβρουαρίου του 2012 και μετά να χτίσουν το δικαίωμά τους στο επίδομα του 10%», είπε ο κ. Γεωργιάδης. «Θα πατήσουμε το κουμπί και η 15η Φεβρουαρίου του 2012 θα είναι η 1η Ιανουαρίου 2024», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Στα τέλη Οκτωβρίου θα έλθει στη Βουλή σχετική νομοθετική πρωτοβουλία», επισήμανε ο υπουργός.

Ποιοι δικαιούνται τριετίες

Δικαίωμα σε τριετίες έχουν οι εργαζόμενοι που έχουν συμπληρώσει 3, 6 και 9 χρόνια προϋπηρεσίας στον ίδιο εργοδότη. Η προσαύξηση για κάθε τριετία ανέρχεται σε 10% επί του βασικού μισθού.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, όσοι είχαν συμπληρώσει προυπηρεσία 1-2 ετών πριν την 15η Φεβρουαρίου 2012 θα προσμετρηθεί στο επίδομα τριετίας.

Η τριετία θα υπολογίζεται με βάση τον κατώτατο μισθό. Σε περιπτώσεις όπου ο εργαζόμενος έχει λάβει αυξήσεις στη σύμβασή του, οι αυξήσεις θα συμψηφιστούν με τις αυξήσεις που θα προκύψουν από το ξεπάγωμα των τριετιών.

Θέλουμε να βοηθήσουμε τους εργαζομένους οι οποίοι δεν έχουν δει καμία αύξηση εδώ και δώδεκα χρόνια και αμείβονται με τον κατώτατο μισθό, ανέφερε ο Υπ. Εργασίας. Με βάση τις τριετίες θα υπολογίζονται και όλα τα τα άλλα επιδόματα τα οποία παίρνουν οι αμειβόμενοι με τον κατώτατο μισθό.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com