Αφγανιστάν: Σπάνια δημόσια εμφάνιση του αρχηγού των Ταλιμπάν, Χαϊμπατουλάχ Αχουντζάντα, σε γιορτή

Χοροστάτησε στην προσευχή για τη γιορτή Έιντ αλ Φιτρ που σηματοδοτεί το τέλος του Ραμαζανιού

by Times Newsroom

Τελείωσε το Ραμαζάνι για τους μουσουλμάνους και στη σημερινή προσευχή για τη γιορτή Έιντ αλ Φιτρ στο νότιο Αφγανιστάν, ενώπιον χιλιάδων πιστών στην Κανταχάρ, χοροστάτησε, σε μια σπάνια εμφάνισή του, ο ανώτατος ηγέτης των Ταλιμπάν, Χαϊμπατουλάχ Αχουντζάντα, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης.

«Σήμερα ο ανώτατος ηγέτης χοροστάτησε στην προσευχή του Έιντ αλ Φιτρ στο τέμενος Έιντγκα στην Κανταχάρ ενώπιον χιλιάδων συμπατριωτών», έγραψε στο Χ ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ.

Ο μουλάς Χαϊμπατουλάχ Αχουντζάντα κάνει πολύ σπάνια δημόσιες εμφανίσεις από το 2016 που έγινε ανώτατος ηγέτης των Ταλιμπάν.

Μόνο μία φωτογραφία του έχει δημοσιευθεί, στην οποία εμφανίζεται να φορά λευκό τουρμπάνι και να έχει μακριά, γκρίζα γένια. Κυβερνά το Αφγανιστάν μέσω διαταγμάτων από την Κανταχάρ, ενώ η κυβέρνηση των Ταλιμπάν έχει την έδρα της στην Καμπούλ σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σήμερα τα μέτρα ασφαλείας στο Αφγανιστάν ήταν ιδιαίτερα αυξημένα, τρεις εβδομάδες μετά τη φονική επίθεση στην Κανταχάρ, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος. Η τζιχαντιστική αυτή οργάνωση εξακολουθεί να αποτελεί απειλή για το Αφγανιστάν.

Στην Καμπούλ τα μέτρα ασφαλείας ήταν πολύ πιο αυστηρά σε σχέση με τα δύο προηγούμενα Έιντ αλ Φιτρ που έχουν γιορταστεί υπό την εξουσία των Ταλιμπάν.

Μονάδες της υπηρεσίας Πληροφοριών και της Αστυνομίας απαγόρευσαν στους δημοσιογράφους του AFP να τραβήξουν φωτογραφίες ή βίντεο από τα τεμένη της αφγανικής πρωτεύουσας που ήταν γεμάτα. Μάλιστα, λόγω της έλλειψης χώρου στα τεμένη, κάποιοι άνδρες προσεύχονταν στα πεζοδρόμια ή μέσα στον δρόμο.

Εξάλλου στην Καμπούλ είχαν δημιουργηθεί νέα σημεία ελέγχου τα οποία φυλούν ένοπλοι φρουροί, ενώ κάποιοι δρόμοι είχαν κλείσει για την κυκλοφορία.

Για λόγους ασφαλείας το πρωί είχαν διακοπεί οι τηλεπικοινωνίες, οι οποίες όμως αποκαταστάθηκαν αργότερα, μετά το τέλος της προσευχής για το Έιντ αλ Φιτρ.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com