Επίθεση δέχτηκε η τραγουδίστρια του Ισραήλ που εκπροσωπεί τη χώρα στη Eurovision – Της ζητούν να μη συμμετέχει

Ο ετήσιος διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο στο Μάλμε της Σουηδίας

by Times Newsroom

Φωτιές έχει ανάψει η συμμετοχή του Ισραήλ στη Eurovision 2024, εν μέσω της εμπόλεμης κατάστασης της χώρας με την Παλαιστίνη. Η Έντεν Γκόλαν και το τραγούδι της «October Rain» επιλέχθηκαν για να συμμετάσχουν στον ετήσιο διαγωνισμό, που θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο στο Μάλμε της Σουηδίας.

Οι στίχοι του τραγουδιού δεν αναφέρουν ανοιχτά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, αλλά δεν αφήνουν και καμία αμφιβολία ότι πρόκειται γ’ αυτήν, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης και παρατηρητές στο Ισραήλ.

Το βράδυ της Τρίτης 9 Απριλίου, η EBU εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση για το ζήτημα, εξηγώντας ότι η απόφαση να συμμετέχει το Ισραήλ φέτος στον διαγωνισμό είναι ευθύνη των αρμόδιων της διοργάνωσης και όχι της αποστολής της χώρας.

Στην ανάρτηση στα social media από τη διοργάνωση της Eurovision νοείται μια έμμεση επίθεση στην Έντεν Γκολάν:

«Η EBU αναγνωρίζει τα έντονα συναισθήματα που προκαλούνται στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision και την ισχυρή αντιπαράθεση που έχει προκαλέσει η συμμετοχή του Ισραήλ. Θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε πως οποιαδήποτε απόφαση λαμβάνεται για τη συμμετοχή των χωρών στη διοργάνωση αφορά τους ιθύνοντες της EBU και όχι τους ίδιους τους καλλιτέχνες. Είμαστε ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή κακομεταχείρισης ή παρενόχλησης σε βάρος των συμμετεχόντων, στο διαδίκτυο ή εκτός και δεσμευόμαστε να προωθήσουμε ένα ασφαλές, με σεβασμό και χωρίς αποκλεισμούς περιβάλλον. Υποστηρίζουμε τον εποικοδομητικό διάλογο και την υποστήριξη των καλλιτεχνών, υπογραμμίζοντας την αποστολή του Διαγωνισμού που είναι η ένωση μέσα από τη μουσική».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com