Ανδρουλάκης στη Βουλή: Κυβέρνηση μηδενικής αποτελεσματικότητας

«Οι μεγάλες φωτιές στην Ελλάδα ήταν φέτος κατά 52% λιγότερες από τον μέσο όρο της εικοσαετίας, αλλά οι καμένες εκτάσεις αυξήθηκαν κατά 195%» τόνισε

by Times Newsroom

Μιλώντας στη Βουλή, κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τις πυρκαγιές, ο κ. Ανδρουλάκης μίλησε για «κυβέρνηση αυξημένης αλαζονείας και μηδενικής αποτελεσματικότητας». Αφού αναφέρθηκε στην ακρίβεια και στα υψηλά ενοίκια, είπε ότι οι φωτιές απείλησαν νευραλγικές υποδομές. «Το πρόβλημα είναι πώς έφτιασε η φωτιά στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Νέα Αγχίαλο» ανέφερε, ενώ καταλόγισε στον Νίκο Χαρδαλιά ότι δημοσίευσε απόρρητους χάρτες.

«Πάνω από 1,6 εκατ. στρέμματα καμένης γης, συνάνθρωποι μας έχασαν τη ζωή τους με τραγικό τρόπο. Ο πρωθυπουργός προσήλθε στη Βουλή με διάθεση δημιουργικής λογιστικής Δεν αναγνώρισε κανένα λάθος. Επιχείρησε να βάλει ως ασπίδα της αποτυχίας του τους πυροσβέστες» είπε ο κ. Ανδρουλάκης.

Καταλόγισε, δε, στον κ. Μητσοτάκη ότι «μάλλον κι εσείς αμφισβητείτε τα επιστημονικά στοιχεία, όπως έκαναν προβεβλημένοι υπουργοί σας. Το ίδιο κάνατε και με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, όταν αποκαθήλωσαν το αφήγημα ότι τάχα προστατεύσατε το πραγματικό εισόδημα». Ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι στον Έβρο μαίνεται η καταστροφικότερη πυρκαγιά από το 2001 στην Ευρώπη. «Επί 13 ημέρες παρακολουθούμε την καταστροφή ενός οικοσυστήματος» τόνισε, ενώ είπε ότι στη Ρόδο χρειάστηκαν 10 ημέρες για ελεγχθεί η πυρκαγιά.

Όπως τόνισε, «δεν μπορεί να θεωρείται κανονικότητα η καταστροφή του εθνικού πλούτου. Πρέπει να κάνουμε κάτι όλοι μαζί άμεσα». «Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στους πυροσβέστες, αστυνομικούς, εθελοντές» σημείωσε. Ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι «η κλιματική αλλαγή είναι εδώ», προσθέτοντας ότι θα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ακραία φαινόμενα. Όπως είπε, «το ΠΑΣΟΚ μίλησε πρώτο 20 χρόνια πριν για την ανάγκη προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Εσείς τι κάνατε εκείνα τα χρόνια; Κάνατε λόγο για “πράσσινα άλογα”».

«Μπορεί η ρητορική σας να έχει αλλάξει όμως η πρακτική σας παραμένει η ίδια» πρόσθεσε και διερωτήθηκε: «Τι άλλο χρειάζεται για να ομολογήσετε ανεπάρκεια στον σχεδιασμό και την πρόληψη; Είχαμε φέτος τις λιγότερες φωτιές αλλά τα καταστροφικότερα αποτελέσματα στην Ευρώπη». Συμπλήρωσε, επιπλέον, ότι οι αριθμοί είναι αμείλικτοι, σε σύγκριση με τις άλλες μεσογειακές χώρες, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει ολοκληρωμένο σχέδιο πρόληψης, καθώς και ότι επενδύει σε επικοινωνιακά παιχνίδια.

«Κ. Μητσοτάκη, θα έπρεπε να ήσασταν πιο ευγενικός και πιο προσεκτικός στους χαρακτηρισμούς σας, κάηκε το κόσμημα της Δαδιάς» ανέφερε και πρόσθεσε: «Έχουμε διαφορετικές αγωνίες και αυτό το δείχνει η πολιτική μας διαδρομή». Πριν την έναρξη της συζήτησης με την τοποθέτηση του πρωθυπουργού, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για τα θύματα των πυρκαγιών.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com