«Χωρίς γραβάτα και με ένα θλιμμένο βλέμμα στο πρόσωπό του» – Ο γαλλικός Τύπος σχολιάζει την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα

«Αποφάσισε να πετάξει λευκή πετσέτα»

by Times Newsroom

Στην αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έχει στραμμένο το βλέμμα του ο γαλλικός Τύπος. Εστιάζοντας στο ότι επέλεξε, όπως συνήθως, να μην βάλει γραβάτα τα ΜΜΕ της Γαλλίας τονίζουν ότι «είχε θλιμμένο βλέμμα».

«Χωρίς γραβάτα, ως συνήθως, και με ένα θλιμμένο βλέμμα στο πρόσωπό του, ο Αλέξης Τσίπρας αποχώρησε από την ηγεσία του κόμματος που κατείχε επί δεκατέσσερα χρόνια, τέσσερις ημέρες μετά τη συντριπτική ήττα του από τον Κυριάκο Μητσοτάκη» επεσήμανε η Monde.

Την ίδια στιγμή η οικονομική εφημερίδα Les Échos, σε δημοσίευμα υπό τον τίτλο «Ελλάδα: ο Αλέξης Τσίπρας παραιτείται από ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ μετά από μία οδυνηρή οπισθοδρόμηση», υποστηρίζει πως ο Αλέξης Τσίπρας, 48 ετών σήμερα, αποφάσισε να «πετάξει λευκή πετσέτα» και προκήρυξε εκλογές εντός του κόμματός του, στις οποίες δεν θα είναι υποψήφιος.

«Κλείνει την αριστερή παρένθεση»

«Στην Ελλάδα, η αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα από τον ΣΥΡΙΖΑ κλείνει την “αριστερή παρένθεση”» τιτλοφορείται, τέλος, η ανταπόκριση της Liberation από την Αθήνα.

«Η απόφαση παραίτησης Τσίπρα από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ -τέσσερις ημέρες μετά τη συντριπτική ήττα- ήταν ένας μικρός σεισμός στο ελληνικό πολιτικό τοπίο» συμπληρώνει, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com