Γεωργιάδης – Πολάκης: Έντονη αντιπαράθεση στη Βουλή με βαρύτατους χαρακτηρισμούς

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν ακόμα μια φορά στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης με αφορμή ερώτηση του δεύτερου, με θέμα «Απών ο ΕΟΔΥ από τη δίκη για τις 22 παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ».

by Times Newsroom

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, παίρνοντας τον λόγο αναφέρθηκε στις 10 αθωωτικές αποφάσεις που αφορούν τις υποθέσεις των Πουλή – Θεοφιλάτου, ενώ επιτέθηκε με σφοδρότητα στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας, λέγοντας: «κ. Πολάκη πιστεύω ότι θα πρέπει όσο σκληρή και αν είναι η πολιτική μας αντιπαράθεση, οι άνθρωποι στην πολιτική να έχουν μια αξιοπρέπεια μια γενναιότητα και μια συνείδηση. Έχετε κατηγορήσει τον κ. Σταμάτη και την κ. Θεοφιλάτου, γιατί είναι συνεργάτες μου. Γιατί είναι οι δύο μοναδικοί υπάλληλοι του ελληνικού κράτους που απολύθηκαν με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ, κατ΄εντολή του κ. Πολάκη επί της ασκήσεως διώξεως».

Ο κ. Γεωργιάδης, είπε ότι ήταν πρωτόγνωρη αυτή η περίπτωση στη μεταπολίτευση να απολύονται δηλαδή δύο υπάλληλοι, ο ένας μάλιστα ήταν και συνδικαλιστής των εργαζομένων και απολύθηκε, σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Υγείας, από τον κ. Πολάκη «που το παίζει εργατοπατέρας» και εξήγησε ότι ένιωσε την ηθική ανάγκη να τους προσλάβει ο ίδιος.

«Κύριε Πολάκη, έχετε το θλιβερό προνόμιο στην Ελλάδα να έχει απολύσει δύο εργαζομένους επειδή τους μισείτε. Τόσο κακός είστε», είπε ο κ. Γεωργιάδης απευθυνόμενος προς τον πρώην υπουργό. Και συνέχισε: «Ερωτώ κύριε συνάδελφε ανθρώπινα αν έχετε ίχνος ανθρωπιάς, εκτός από πρωτόγνωρο μίσος. Έχετε κατηγορήσει 10 φορές ανθρώπους και η δικαιοσύνη τους λέει αθώους, έχετε τύψεις που από το μίσος για εμένα καταστρέφετε τις ζωές τους;». Και κατέληξε, «είστε ο πιο κακός άνθρωπος στην ελληνική Βουλή».

Στη δευτερολογία του ο κ. Πολάκης, επέμεινε στις κατηγορίες του ενώ απάντησε στον κ. Γεωργιάδη ότι χιλιάδες κόσμος τον καλεί ώστε να τον ευχαριστήσει για πράγματα που έχει βοηθήσει ο ίδιος και άρα δεν είναι κακός άνθρωπος. Σήμερα, μάλιστα, όπως είπε, τον κάλεσε κάποιος για να τον ευχαριστήσει που βοήθησε τον αδερφό του, χωρίς ο ίδιος να θυμάται καν για ποιο πράγμα αφορούσε. «Δεν είστε κακός, είστε διεφθαρμένος», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ενώ δεν παρέλειψε να επιτεθεί και στη συνεργάτιδα του κ. Γεωργιάδη ισχυριζόμενος ότι έκανε μορφασμούς την ώρα που μίλαγε.

Χρειάστηκε να παρέμβει και ο αντιπρόεδρος της Βουλής, κ. Λαμπρούλης από την έδρα ζητώντας να πέσουν οι τόνοι και να περιοριστεί ο Παύλος Πολάκης στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε και όχι σε μια γενική τοποθέτηση ώστε να ανταλλάξουν ύβρις, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Τότε, ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε ότι στον έλεγχο του ΚΕΕΛΠΝΟ βρέθηκαν εικονικά τιμολόγια που σχετίζονται με τον υπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο έλεγχος στη δική του θητεία, «τα βρήκε όλα τζάμι», όπως σχολίασε χαρακτηριστικά.

«Σας κατηγορώ ότι πήρατε λεφτά, αυτό είναι ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Ο αθώος Πολάκης που δεν έχει βάλει το δάχτυλο στο μέλι… Εγώ βρήκα δυο εκατ. ευρώ που πληρώθηκαν με εντολή του αδιάφθορου Παύλου Πολάκη», υποστήριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης με τον προεδρεύοντα Γιώργο Λαμπρούλη να διακόπτει την άγρια σύγκρουση και να κλείνει τα μικρόφωνα.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή