Παγκόσμιος τρόμος: «Το Ισραήλ σχεδιάζει να επιτεθεί σε πυρηνικούς αντιδραστήρες του Ιράν» λέει πρώην επικεφαλής Μοσάντ

Ο πρώην διευθυντής πληροφοριών της ισραηλινής υπηρεσίας κατασκοπείας Μοσάντ λέει ότι η στόχευση πυρηνικών εγκαταστάσεων στο Ιράν είναι μεταξύ των επιλογών που βρίσκονται στο τραπέζι, καθώς το Ισραήλ αποφασίζει πώς θα απαντήσει στην επίθεση του Σαββάτου.

by Times Newsroom

Ο Zohar Palti μίλησε στο «The World» του SkyNews με την Yalda Hakim στην Ιερουσαλήμ για τις πιθανές απαντήσεις μετά την εκτόξευση περισσότερων από 300 πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών από το Ιράν στο Ισραήλ.

Ερωτηθείς αν όλα είναι στο τραπέζι, συμπεριλαμβανομένων των στόχων για πυρηνικές εγκαταστάσεις, ο κ. Palti είπε: «Χωρίς αμφιβολία. Τα πάντα είναι στο τραπέζι αυτή τη στιγμή».

Ερωτηθείς για το αν αυτό περιελάμβανε και πυρηνικές εγκαταστάσεις, είπε: «Συμπεριλαμβανομένων των πάντων».

Το Ιράν έκλεισε προσωρινά τις πυρηνικές του εγκαταστάσεις την Κυριακή για «λόγους ασφαλείας» και η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας κράτησε τους επιθεωρητές της μακριά για δύο ημέρες.

Το Ιράν προειδοποιεί: Η παραμικρή κίνηση του Ισραήλ θα προκαλέσει σκληρή και οδυνηρή απάντηση

Ο πρόεδρος του Ιράν φρόντισε σήμερα (17/4) να προειδοποιήσει το Ισραήλ ότι η «πιο μικρή κίνηση» εναντίον της χώρας θα έφερνε μια «σκληρή» απάντηση.

Αυτό τόνισε κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας σε ετήσια στρατιωτική παρέλαση. Στο μεταξύ, ο Λόρδος Κάμερον ο οποίος βρίσκεται στο Ισραήλ, δήλωσε ότι θα επιχειρήσει να «περιορίσει» την επόμενη κίνηση του Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Ο Λόρδος Κάμερον συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ισραήλ και τον Γερμανό Υπουργό Εξωτερικών στο Ισραήλ.

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών βγήκε από τη συνάντηση λέγοντας στους δημοσιογράφους ότι ήταν ξεκάθαρο ότι το Ισραήλ αποφάσισε να δράσει ως απάντηση στην επίθεση του Ιράν παρά τις εκκλήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου για αυτοσυγκράτηση.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Isaac Herzog ευχαρίστησε το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία για την «ισχυρή στάση τους στο πλευρό του Ισραήλ απέναντι στην κατακριτέα επίθεση».

«Όλος ο κόσμος πρέπει να εργαστεί αποφασιστικά και προκλητικά ενάντια στην απειλή που θέτει το ιρανικό καθεστώς που επιδιώκει να υπονομεύσει τη σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής», είπε ο Χέρτζογκ.

Το Ιράν εκτόξευσε περισσότερους από 300 πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Ισραήλ μετά από μια θανατηφόρα ύποπτη ισραηλινή επίθεση στο ιρανικό προξενείο στη Συρία.

«Το Ισραήλ είναι κατηγορηματικό στη δέσμευσή του να υπερασπιστεί τον λαό του», είπε ο πρόεδρος.

Εντωμεταξύ, οι συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός βρίσκονται σε «λεπτή φάση», σύμφωνα με το Κατάρ.

«Προσπαθούμε όσο το δυνατόν περισσότερο να αντιμετωπίσουμε αυτό το εμπόδιο», δήλωσε ο πρωθυπουργός Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν μπιν Τζασίμ αλ Θάνι.

Ο πρωθυπουργός του Κατάρ καταδίκασε αυτό που περιέγραψε ως πολιτική «συλλογικής τιμωρίας» που ακολουθεί το Ισραήλ στον πόλεμο κατά της Χαμάς και την τελευταία κλιμάκωση στην κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Όχθη.

Οι συζητήσεις για την κατάπαυση του πυρός, με τη μεσολάβηση του Κατάρ και της Αιγύπτου, συνεχίζονται καθώς εκτυλίσσεται μια ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα, με σοβαρές ελλείψεις σε τρόφιμα, φάρμακα και νοσοκομειακή περίθαλψη.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com