Στη Θεσσαλονίκη με τον ύμνο «Η δικαιοσύνη του Θεού» ενταφιάστηκε ο φρουρός του Σερβικού Νεκροταφείου

by Times Newsroom

Με στρατιωτικές τιμές και τον ύμνο «Η δικαιοσύνη του Θεού» κηδεύτηκε χτες στη Θεσσαλονίκη ο Τζόρτζε Μιχαήλοβιτς, φρουρός του σερβικού στρατιωτικού νεκροταφείου Zejtinlik στη Θεσσαλονίκη.

Στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, επί της οδού Λαγκαδά, βρίσκεται το συμμαχικό στρατιωτικό νεκροταφείο και μνημείο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, το μεγαλύτερο στρατιωτικό νεκροταφείο στην Ελλάδα. Εκεί έχουν ενταφιαστεί περίπου 20 χιλιάδες Σέρβοι, Γάλλοι, Βρετανοί, Ιταλοί, Ρώσοι και Έλληνες στρατιώτες καθώς και Βούλγαροι αιχμάλωτοι που σκοτώθηκαν στο μέτωπο της Θεσσαλονίκης κατά τον Α΄Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στην κηδεία με τις στρατιωτικές τιμές της Φρουράς του Σερβικού Στρατού παρέστησαν ο Υπουργός Εργασίας, Απασχόλησης, Βετεράνων και Κοινωνικών Υποθέσεων Νίκολα Σελάκοβιτς και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Σέρπσκα, Μίλοραντ Ντόντικ, σημειώνει το σερβικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Tanjug.

The Hellenic Information Team

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com