Συμφώνησαν να συνεργαστούν Μητσοτάκης και Δούκας – Θα βρίσκονται σε επικοινωνία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχτηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τον νέο δήμαρχο Αθηναίων

by Times Newsroom

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε την Πέμπτη, σε θετικό κλίμα, με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον κ. Δούκα για την εκλογή του και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στη θητεία του.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκαν οι προτεραιότητες της νέας δημοτικής αρχής, καθώς και ζητήματα όπου η κυβέρνηση και η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορούν να συνεργαστούν προς όφελος των δημοτών και των κατοίκων της πρωτεύουσας.

Επιπλέον, είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για μία σειρά από σημαντικά θέματα που αφορούν στην καθημερινότητα των Αθηναίων πολιτών.

Συμφώνησαν να βρίσκονται σε επικοινωνία και δεσμεύθηκαν για συνεργασία της κεντρικής κυβέρνησης και της νέας δημοτικής αρχής με επίκεντρο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πρωτεύουσας.

Συνεργασία κυβέρνησης – Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των δημοτών

«Δεν θα συναποφασίσουμε για το Μετρό»

«Υπάρχουν πολλά ζητήματα στα οποία επιβάλλεται η συνεργασία μας. Όμως, θέλω να τονίσω, υπάρχουν και αποφάσεις που άπτονται της αρμοδιότητας της κεντρικής κυβέρνησης τις οποίες προφανώς, θα τις συζητήσω με τον Δήμο της Αθήνας, αλλά δεν συναποφασίζουμε», δήλωσε νωρίτερα ο πρωθυπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, για την συνάντησή του με τον Χάρη Δούκα.

Και ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το Μετρό, για το οποίο ξεκαθάρισε ότι «θα προχωρήσει όπως ακριβώς έχει σχεδιαστεί».

«Θεωρώ ότι οι αντιδράσεις είναι παντελώς υπερβολικές, από την στιγμή που υπάρχει η συγκεκριμένη δέσμευση από το «Ελληνικό Μετρό», «ό,τι δέντρο κόβεται να ξαναφυτεύεται» και μάλιστα σε πολύ μεγαλύτερους αριθμούς, έτσι ώστε οι αναγεννημένοι χώροι υποδοχής των σταθμών του Μετρό να είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ό,τι είναι σήμερα», προσέθεσε ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας για τις διαμαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, με το πλευρό των οποίων έχει ταχθεί ο Χάρης Δούκας, δηλώνοντας πως θέλει «και Μετρό και δέντρα» στα Εξάρχεια.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε, μάλιστα, και στο θέμα της Βασιλίσσης Όλγας, που αποτελεί σημείο τριβής μεταξύ του σημερινού δημάρχου Αθηναίων και του προκατόχου του, Κώστα Μπακογιάννη: «Ξέρω ότι υπάρχει μια μεγάλη συζήτηση για την Βασιλίσσης Όλγας. Θέλω να υπενθυμίσω ότι αυτή τη στιγμή αυτό είναι ένα έργο το οποίο δρομολογείται ήδη και ότι στη νομολογία μας υπάρχει και η έννοια του περιβαλλοντικού κεκτημένου: ‘ό,τι πεζοδρομείται, δεν ξε-πεζοδρομείται’», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com