Βολές ΠΑΣΟΚ κατά ΣΥΡΙΖΑ και Βαρουφάκη

Συνεχίζεται ο διμέτωπος του ΠΑΣΟΚ εναντίον Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο η αντιπαράθεση Χαριλάου Τρικούπη-Κουμουνδούρου λαμβάνει πλέον χαρακτηριστικά μετωπικής σύγκρουσης εν όψει της πρώτης Κυριακής της απλής αναλογικής, όποτε και αν γίνουν οι εκλογές.

by Times Newsroom

Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του Πέτρου Ευθυμίου, που επανεμφανίστηκε στο προσκήνιο μετά το τελευταίο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος, με αφορμή την επαναφορά του 2015 και της επανάληψης της συνεργασίας Τσίπρα-Βαρουφάκη, μετέφερε την ισχυρή και άνετα επικρατούσα άποψη στο ΠΑΣΟΚ για τον ΣΥΡΙΖΑ: «Οι εχθροί της Ελλάδας στην Ευρώπη έψαξαν τους χρήσιμους ηλίθιους και τους βρήκαν στην Ελλάδα. Τώρα πια ξέρουμε ότι ο Σόιμπλε ήθελε την Ελλάδα εκτός ευρώ. Παρά την περίφημη κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ, το πληρώσαμε ακριβά, καθώς μείναμε στο ευρώ με ένα δυσανάλογο κόστος. Οι κ.κ. Τσίπρας και Βαρουφάκης επιχείρησαν με τη δύναμη της θέλησης να εκβιάσουν την Ευρώπη, μην καταλαβαίνοντας ότι παίζουν το χαρτί αυτών που ήθελαν την Ελλάδα έξω από το ευρώ. Ως το 2060 θα πληρώνουμε τα επίχειρα της υποτιθέμενης ρωμαλέας διαπραγμάτευσης. Ηταν μια κωμωδία, από μια σκοπιά, που όμως έχτισε μια τραγωδία».

Αιχμές για Ν.Δ.

Στο ΠΑΣΟΚ, όμως, συντηρούν την κόντρα και με τη Ν.Δ., καθώς ένα σχόλιο-απάντηση κύκλων της Ν.Δ. στον βουλευτή Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, που επανέλαβε σε συνέντευξή του ότι «δεν αποδεχόμαστε ούτε τον κ. Μητσοτάκη ούτε τον κ. Τσίπρα, ως πρόσωπα, για τη θέση του επόμενου πρωθυπουργού», ανέβασε το θερμόμετρο μεταξύ Χαριλάου Τρικούπη και Συγγρού. «Ο κ. Κωνσταντινόπουλος απλώς επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά τον πολιτικό μικρομεγαλισμό του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. Πρόκειται για δείγμα αλαζονείας, καθώς τον πρωθυπουργό τον επιλέγουν οι πολίτες και όχι ο κ. Ανδρουλάκης», ήταν το σχόλιο- απάντηση της Ν.Δ., για να επανέλθει η Χαριλάου Τρικούπη: «Ας είναι προσεκτικότερο το κόμμα της Ν.Δ. όταν απευθύνει χαρακτηρισμούς περί αλαζονείας. Τα μετεκλογικά σενάρια συνεργασιών δεν γράφονται ερήμην των ψηφοφόρων. Προς τι, λοιπόν, η αγωνία; Αν οι πολίτες θεωρούν επιτυχημένους τους κ.κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα, θα τους ψηφίσουν. Αν, όμως, τους κλείσουν την πόρτα, δεν θα μπουν από το παράθυρο. Τα μετεκλογικά σενάρια συνεργασιών δεν γράφονται ερήμην των ψηφοφόρων. Προς τι, λοιπόν, η αγωνία;».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com